top of page

Velda Safety: anti-val veiligheidskabels voor de entertainment sector

Wire Rope Detail_edited.png

Gecertificeerde antival veiligheidskabels voor entertainment apparatuur wettelijk vereist

Bij de organisatie van grote evenementen zoals theatervoorstellingen, concerten, festivals, presentaties en beurzen worden steeds vaker LED screens, geluidsboxen, moving heads, draaiende spiegelbollen, consoles, projectoren, flatscreens en andere beeldschermen op een hoogte bevestigd. Eender of deze apparatuur een statische of roterende toepassing heeft, van zodra dergelijke materialen op een hoogte geplaatst worden, is een onafhankelijke secundaire beveiliging vereist. Gecertificeerde antival veiligheidskabels moeten voorkomen dat de last valt wanneer de primaire kabels en bevestigingssystemen falen of onbedoeld zouden loskomen. Dergelijke antival veiligheidskabels dienen niet alleen ter bescherming van de mensen die eronder staan of lopen, maar ook om de apparatuur optimaal te beveiligen tegen een mogelijke val. Voor statische elementen mag de val niet groter zijn dan 20 cm, voor roterende elementen niet meer dan 5 cm.

Velda Safety: een eigen assortiment veiligheidskabels voor de entertainment sector

Jarenlange R&D, ervaring en knowhow in geassembleerde veiligheidskabels op maat, hebben ons geleid tot de ontwikkeling van een eigen assortiment veiligheidskabels voor dergelijke antival toepassingen. Velda Safety biedt een uitgebreid standaard assortiment dat hoofdzakelijk gericht is tot de entertainment sector, die klank en licht installaties in de hoogte wensen te plaatsen of te hangen. Zowel onze kabels als de bijhorende kettingschakels, karabijnhaken en andere bevestigingssystemen voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor toepassingen waar mensen onder staan of lopen. Velda Safety kabels zijn gecertificeerd.

Velda Safety doelgroep: distributeurs entertainment sector, organisators evenementen

Bent u distributeur binnen de entertainment sector, organisator van evenementen of DJ?
Bij Velda vindt u een uitgebreid gamma veiligheidskabels en accessoires voor de ophanging van klank en verlichtingsapparatuur.
Let wel, deze veiligheidskabels zijn gecertificeerd voor de ophanging van entertainment apparatuur zoals muziekinstallaties, verlichtingselementen zoals showspots en podiumverlichting, en beeldapparatuur, maar niet voor hijstoepassingen binnen de bouwsector.

Wenst u meer informatie over het standaard gamma of geassembleerde veiligheidskabels op maat?
Contacteer ons vrijblijvend.

bottom of page