top of page

Kabelassemblage: Velda business units voor diverse sectoren

Wire Rope Detail_edited.png
AUT-017.jpg

Velda Business units: gericht ontwerp en assemblage van kabels voor diverse sectoren

Bij Velda Cable Technics bestaat onze hoofdactiviteit uit het ontwerpen en assembleren van fijne staalkabels voor industriële toepassingen. Steeds opnieuw zetten wij al onze kennis en ervaring in, om voor onze klant dé kabel te ontwerpen die hij zoekt. Het succes dat we hiermee boeken in diverse industrietakken heeft ertoe geleid dat we vandaag onze knowhow en service kunnen opsplitsen in verschillende business units. Op die manier kunnen we onze kennis en diensten nog beter verfijnen in functie van de noden van elke specifieke sector.

foto_logo.png

Velda Assembling

Velda Assembling is en blijft de motor en de denktank van onze nicheactiviteit: ontdekken, ontwerpen en ontwikkelen van geassembleerde kabels. Welke kabel u ook zoekt voor een specifieke toepassing, wij maken die voor u op maat. Ervaring, vakkennis en gedrevenheid hebben ervoor gezorgd dat onze kabels in steeds meer verschillende industrietakken geïntegreerd worden. Velda Assembling is de bron van waaruit onze verschillende business units ontstaan. Van hieruit ontdekken we nieuwe industrieën waar we onze kabeltechnologie kunnen toepassen.

AUT-011.jpg

Velda Lighting

Na jarenlange ervaring in succesvolle projecten hebben we binnen de lichtindustrie onze vakkennis en service gebundeld tot de Velda Lighting unit. Onze gespecialiseerde vertegenwoordigers en ontwikkelaars staan u bij in de ontwikkeling van uw nieuwe voorstellen en creaties. Samen met uw designers, creëren we het gewenste ophangsysteem voor uw verlichtingsarmaturen en installaties. Bovendien kunnen uw nieuwe ideeën gecombineerd worden met onze eigen bestaande producten binnen de ophangsystemen. Wij zijn ervan overtuigd dat Velda Lighting steeds dat ‘tikkeltje meer’ voor u kan betekenen.

boogie light and velda.jpg
Kinetura.JPG

Velda Electronics

Met onze business unit Velda Lighting leerden we al snel dat we nóg een meerwaarde konden bieden aan de verlichtingsindustrie: de levering van halfafgewerkte producten aan Europese lichtfabrikanten. Wij staan in voor het zoeken naar de onderdelen en de montage van uw lichtarmaturen. Als klant kunt u een beroep doen op onze ‘lage loonkosten structuur’ in België voor de assemblage van uw armaturen, en gebruik maken van ons brede netwerk van gekwalificeerde leveranciers voor de toelevering van de onderdelen. Wij assembleren de onderdelen en houden de halfafgewerkte producten op voorraad. Dankzij ons doorgedreven stockcontrolesysteem kunnen we u binnen de 3 dagen het juiste haffabricaat leveren. Hiermee creëren we de ruimte voor uw productontwikkelaars en designers om zich te focussen op de ontwikkeling van nieuwe producten en design. Velda Electronics verzorgt de logistiek en de montage van de halffabricaten, die u just-in-time geleverd worden vanuit Ronse in België.

Velda QS – Velda Twister

Door creativiteit en een ruime ervaring in ophangsystemen, hebben we een eigen product op de markt gebracht. De Velda QS is een verbeterde versie van een bestaand product, een zelfbevestigend ophangsysteem. De Velda QS en bijgeleverde afwerkingkabel zijn bestemd voor onze dealers. De afwerkingkabel is een door Velda geassembleerde kabel die samen met de Velda QS een ‘self-locking suspension’ systeem vormen.
Lees meer over onze Velda QS …

Ons tweede eigen product is de Velda Twister, een ophangsysteem dat veel bijval geniet in de industrie voor gebouwensignalisatie. De Velda Twister biedt de geschikte oplossing voor een eenvoudige ophanging van signalisatiebordjes aan een vals plafond.
Lees meer over onze Velda Twister …

_MG_3817-bewerkt.jpg
DSC_0487.JPG

Velda Cycling

Aanvankelijk maakte Velda Cable Technics hoofdzakelijk fietskabels, bestemd voor de dealers. Samen met onze uitbreiding naar de andere industriële sectoren is de fietskabelmarkt één van onze business units geworden. Door de goede naam en faam die we doorheen de vele jaren wisten op te bouwen, kunnen we nu ook een eigen productlijn voor fietskabels op de markt brengen.
Ontdek ons assortiment Velda fietskabels en ons dealernetwerk …

Velda Safety

Kabels en safety worden veelal in één adem genoemd. Velda Cable Technics heeft al talloze veiligheidskabels op maat gemaakt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ook in de veiligheidsector wist Velda zijn ervaring en vakkennis om te buigen tot een eigen standaard productlijn.
Ontdek ons assortiment Velda veiligheidskabels en ons dealernetwerk …

SAF-001.jpg

Sinds 1935 is Velda Cable Technics specialist in het assembleren van kabels en elke dag opnieuw ontwikkelen we nieuwe producten.U hebt het goed begrepen, bij Velda gaan we geen enkele uitdaging uit de weg.

bottom of page