top of page

Velda Lighting: kabels, ophangsystemen en accessoires verlichting

Wire Rope Detail_edited.png

Eigen productlijn ophangsystemen en accessoires voor de ophanging van verlichting

Velda Cable Technics is een belangrijke marktspeler in Europa binnen de sector van de fijne staalkabelassemblage voor de ophanging van verlichting en interieur. Naast hoogtechnologisch geassembleerde ophangkabels produceren we binnen onze business unit Velda Lighting een eigen productlijn van ophangsystemen, plafondbevestigingen en andere accessoires voor de ophanging van verlichtingsarmaturen. Design, functionaliteit en efficiëntie hebben ons geïnspireerd bij het ontwerp en de productie van ons productenspectrum.

 

Bekijk hier onze cataloog met ophangsystemen

Ruim assortiment Velda ophangsystemen, plafondbevestigingen, kabels en accessoires

 • Ophangsystemen
  De functionele en uiterst veilige ophangsystemen vormen een duurzame oplossing voor het snel en esthetisch pendelen van uw verlichtingsarmaturen. Onze ophangsystemen en plafondbevestigingen zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen zoals vernikkeld, verchroomd en verschillende RAL kleuren, al dan niet met een korrelstructuur. Bovendien bieden we verschillende soorten ophangsystemen in functie van gewicht en toepassing.

 • Plafondbevestigingssystemen
  Voor de bevestiging van kabels voor verlichting aan plafonds, vloeren en wanden hebben we standaard plafondbevestigingssystemen in verschillende maten, vormen en materialen. De keuze wordt bepaald door de diameter van de kabel, het gewicht van het op te hangen object, de ondergrond waarop het geplaatst wordt en uw esthetische voorkeur. Voor een correcte plaatsing zijn de juiste bevestigingsmaterialen zoals schroeven en pluggen nodig, eveneens leverbaar door Velda Cable Technics.

 • Kabels
  Onze roestvrije en gegalvaniseerde staalkabels zijn van de hoogste kwaliteit en verkrijgbaar in diverse constructies, diameters en lengtes. Daarnaast vindt u bij ons ook gecoate staalkabels in alle kleuren en materialen, en zelfs gekleurde kabels zonder coating. Ook kabeltjes voor valbeveiligingen zijn standaard verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen.

 • Eindverbindingen
  De Velda kabels zijn afgewerkt met verschillende soorten eindverbindingen zoals bolnippels, cilindervormige eindstukken in zowel de lengterichting als de dwarsrichting van de kabel, T-nippels, lussen, vaste kabelogen, haakafwerkingen, dwarsankers en draadeinde. Alle afwerkingen zijn leverbaar in zowel een gegalvaniseerde als roestvrij stalen uitvoering.

 • Accessoires
  Velda Cable Technics biedt alle mogelijke extra componenten aan voor verlichtingsinstallaties en verlichtingsarmaturen zoals: afstandshouders, kabelspanners, lusterklemmen, overloopstukken, moeren en bouten, diverse bevestigingsmaterialen, kniptangen, plooidelen, CNC stukken, perstangen en bijhorende klemmen om lussen te maken, en zelfs elektronische onderdelen. Het assembleren van halfafgewerkte armaturen behoort eveneens tot onze mogelijkheden.

 • QS
  De Velda QS is een uiterst veilig snelbevestigingssysteem, beschikbaar in twee diametertypes en kleuren. De QS kan afgewerkt worden volgens uw noden met lus, draadeinde, dwarsanker, eindstop, haak, oog, geplooid oog, magneet of andere afwerking. De QS is eenvoudig af te stellen en oogt mooi door haar gestileerde design.

Compleet samengestelde montage kits, personalisering en handleiding

Bij Velda Cable Technics vindt u ook complete montagekits, samengesteld uit ophangsystemen, plafondbevestigingen, kabels, eventuele plooidelen en andere accessoires. Alle combinaties zijn mogelijk. Onze kits worden, indien gewenst, geleverd in plastiek zakjes, al dan niet gepersonaliseerd met uw logo en barcodes. Met de bijgevoegde installatiehandleiding is de montage in een handomdraai uitgevoerd.

Flexibiliteit en innovatieve oplossingen op maat

Vindt u niet wat u nodig hebt? Bij ons is elk probleem een nieuwe uitdaging. Onze drijfveer reflecteert zich dan ook in elk van onze producten. Naast een standaardassortiment van meer dan 50 verschillende types ophangsystemen en kabels, maken we ook producten op maat. Samen zoeken we naar de ideale oplossing en vertrekken we vanuit uw tekeningen en stalen. Vervolgens ontwerpen en produceren we al vanaf kleine series volledig op maat de nodige kabels met eindverbindingen, ophangsystemen, bevestigingen en accessoires voor uw verlichtingsinstallaties. Naast de klassieke grondstoffen, kan u ook kiezen voor materialen zoals aluminium, verschillende staalsoorten, koper, roestvrij staal, diverse kunststoffen, ...

 

Voor al uw vragen over kabels, ophangsystemen, plafondbevestigingen, accessoires en de QS, aarzel niet om ons te contacteren.

bottom of page